CRÓNICAS . “VITORIAS DE CORCUBIÓN, XALLAS E CASTRELO, NOS ENCONTROS SABATINOS DA 3ª DA COSTA”.

Campo : “O Rodeiro”, (Camelle)

Colexiado : Jonathan Pardiñas Blanco. Amosoulle 2 cartóns amarelos a cada equipo.

O Castrelo acada a sua segunda vitoria a costa dun Camelle que contou con moitas baixas e ao que os paróns polos casos COVID-19 pola sua banda, ou a dos seus rivais, sentoulle mal. Os castrelenses adiantábanse aos 20 minutos de xogo por medio de Miguel e o encontro, no que puido pasar de todo, non se decantou definitivamente para os de Castrelo ata o desconto cando Gustavo facía o definitivo 0-2.

UD Corcubión 4-2 SD Oza

Campo : “Novo Cubaleiro”, (Corcubión)

Colexiado : Óscar Santos Rodríguez. Amosoulle 1 cartón amarelo o equipo local, e 3 aos visitantes.

Encontro con moito en xogo e no que os ocenses podían poñer presión ao lider, CF Porteño, igualando a puntos, e no que os corcubioneses precisaban gañar para non descolgarse dos postios de ascenso. O equipo de Corcubión deixou solventado o encontro na primeira metade e comezo da segunda, para logo facer fútbol de contención e buscar algún roubo e contras. José Ramón adiantaba aos de Carlos Lema aos 4 minutos de xogo, para que pasado o cuarto de hora, Luis Lago abrira fenda no marcador, (17´). Iago Lema vía porta pero era en propia porta, e supoñia 0 2-1 que poñia aos ocenses no encontro, (2-9´), pero a reacción corcubionesa era rápida e Luis Lago facía 0 2-1, para irse o descanso con unha boa ventaxe, (38´), que César o rematar un saque de curruncho sacado por Luis aumentaba a volta de vestiarios, para finiquitar o choque. Nacho no 75 facía o definitivo 4-2.

Xallas FC “B” 3-1 Atlético Pereiriña FC

Hora : 20:00

Campo : “A Fontenla”, (Santa Comba)

Colexiado : David Vázquez Lema. Amosoulle 2 cartóns amarelos a cada equipo.

Encontro máis cómodo do que se esparaba para os xalleiros que deixaban o choque resolto na primeira metade e na primeira xogada do segundo. Rubén, (2´), e Ángel, (21´), deixaban as cousas moi encarriladas no primeiro periodo, para que Sergio, ao tranformar un penalti, nada máis reiniciarse o choque tralo descanso, (46´), facía o 3-0, que lle deixaba pouco marxe de puntuar aos da Pereiriña. Senlle no 73´facía o gol da honra para os ceenses.