CRÓNICAS 3ª XDA 1ª GALICIA G2B : “3 EMPATES E DUAS VITORIAS LOCAIS”.

1ª GALICIA GRUPO A COSTA/SANTIAGO 2B

3ª Xornada

O inicio destas crónicas vai para o meta corcubionés Paulo, que tal e como conta sua nai nesta carta : “Paulo sempre foi un porteiro atípico, con alma de xogador de campo e cada tempada dicía que a a última baixo paus, porque ía ser dos dez restantes. Esta tempada tamén dixo o mesmo, pero despois ilusionouse cando o chamaron do Soneira e descubríu que ata adestrar podía ser divertido. Durou moi pouco, por desgraza, porque fai xa un par de semanas tivo que deixar o equipo obrigado por unha lesión de nocello que nunca pensamos fose de tamañas dimensións. Porque non poderá volver a xogar ó fútbol nun futuro próximo, a menos que nos fagamos ricos e probemos uns carísimos tratamentos que nos deron como alternativa ou, quen sabe sendo tan xove, eses tratamentos poidan estar ao noso alcance algún día doutro xeito. Que todo avanza moi rápido.
Asi que nada…esta imaxe non se repetirá na nosa querida Costa. Quedan as fotos marabillosas de Parri e os compañeiros e amigos que fixemos en tantos clubes e campos. E queda o tempo, que quizais acabe por curar o que agora mesmo non ten cura. De todos os xeitos…Vémonos nas bancadas! Que de vista non ides perdernos”.
Tódolos nosos mellores desexos e tódolos animos do mundo…
CRÓNICAS
Domingo 07 de Novembro

CD Belvís 1-1 Mazaricos CF

Hora : 17:00

Campo : “As Cancelas”, (Belvís)

Colexiado : Sebastián Castro Sanmartín

Juan Tuñas salvou un punto para os mazariquenses que perdía dende o minuto 53 cun tanto do local, Iván Villanueva. O gol dos de Mazaricos non foi o único destacable do desconto “movido” do choque, pois antes do pitido final Brais era expulsado con vermello direto.

CD Baio 1-1 SD Negreira

Hora : 12:00

Campo : “Platas Reinoso”, (Baio)

Colexiado : Hiran Hismel Dopico Pérez

Plantoulle cara o equipo baiés a todo un SD Negreira que chegaba ca vitola de lider, que o segue a ser pero agora co CF Dumbría de acompañante cos mesmos 7 puntos. Adiantáronse os do Platas Reinoso aos 22 minutos de xogo xun tanto de Fran Chousa, pero pouco duraba a ledicia, os nicranienses igualaban 13 minutos despois cun gol de Isma Pedrosa. Con este resultado os de Baio, xa saben o que é gañar, perder e empatar en 3 xornadas disputadas.

SD Tordoia 2-1 SD Soneira

Hora : 16:30

Campo : “Gurgullos”

Colexiado : Samuel Gil Caldelas

Tenso encontro o vivido no “Gurgullos” con ata 14 xogadores, e deles 3 expulsados, 8 cartóns para os tordoieses e 2 expulsados e 6 para os vimianceses con un expulsado. No encontro adiantábanse os da Terra dos Moscoso aos 3 minutos de xogo cun tanto de Diego Lois. O empate chegaba no 64 por medio de Javi Seoane e o da remontada para os locais no 87, obra de Manuel e cando xogaban cun menos por expulsión de Martín Torres, que vía o vermello dierto o mesmo tempo co adestrador Dani Calvete. Os vimianceses quedaban sen Iván Noya poor dobre cartón, xa no desconto.

Ponteceso SD 2-2 CF Dumbría

Campo : “O Pinguel”

Colexiado : Alejandro Vázquez García Non puido aproveitarse o equipo dumbriés do traspé do Negreira en Baio, (1-1), a pesares de poñerse en duas ocasións con ventaxe. A primeira foi aos 31 minutos de xogo, cando Darío Capelo batía o meta pontecesán, Brais. Conseguían igualar a contenda os da Ribeira do Anllóns antes do descanso cun tanto de Isaac Rojo, (44´), resultado co que se ía o vestiarios. Na hora de xogo, Pablo Paz, voltaba a poñer por diante aos dumbrieses, pero pouco duraba a ledicia pois 12 minutos despois Martín “Mara”, facía o gol da igualada, (72´), que xa sería definitiva e supoñía o primeiro punto para os pontecesáns.

Sábado 06 de Novembro

Volantes de Baño CF 4-0 Corme CF

Campo : “Eleuterio Balayo”, (Muros)

Colexiado : Sebastián Castro Sanmartín Primeira vitoria dos de Muros tras duas derrotas consecutivas.

Os muradáns completaron unha estupenda primeira metade na que non deixaron reaccionar aos cormeláns que se ían a vestiarios cun duro 3-0. Adiantáronse os de Baño por medio de José Antonio aos 9 minutos de xogo e poñían terra de por medio cun tanto de Enrique. Xusto antes de irse a caseta Godoftedo facía o terceiro. Xa na segynda metade tocou controlar e repregar para os de Baño e tratar de meterse cun gol no encontro por parte dos de Corme, pero o gol chegou para os bañeses pouco antes do ptitido final, (82´).

-Foto : SD Fisterra

-Texto : piratasdemuxia