PREFERENTE NORTE, (15ª Xda) : SAN TIRSO SD 2-1 SD SOFÁN : “O EQUIPO SOFANISTA FIXO MÉRITOS PARA MÁIS”.

SD Sofán no “O Monte” esta tarde.

San Tirso 2-1 SD Sofán

Marco López, (2º Adestrador do SD Sofán) : “artido disputado no campo de O Monte onde chegaba o Sofán a un campo de características similares o do Carral e do que queria sacar proveito.Tras os primeiros minutos de tanteo por parte dos dous equipos, chegou o gol dos locais no primeiro cuarto de hora, onde tras unha falta lateral botada por Alvaro e ante o tráfico na área colase na porteria de Alex Lopez poñendo o 1-0. As chegadas constantes as áreas foron a tónica xeral durante todo o partido debido as dimensións do campo, e nunha delas, antes do descanso, chegaria o empate, tras un bo centro dende a banda esquerda de Eibe que remata no primeiro pau Canedo e o seu remate desviao o fondo da sua propia porteria César. Así se chegaria o descanso.

Na reanudación volveron as alternancias nas ocasións en cada equipo e no 58′ un centro de Eibe volve a pasearse pola area pequena sin que Raúl nin Fabian acertasen a rematar, e a mesma acción repetiriase uns minutos despois.
a SD reclamou un penalti sobre Juanjo que o arbitro non considerou como tal.
No 81′ e tras unha xogada no que os locais reclamaron unha falta sobre Fabian chega a acción do segundo gol, onde o balón chega a banda dereita, onde recibe Xian e tras adentrarse no vértice da area marca de tiro cruzado ante a saida de Alex Lopez. Outra semana onde o equipo sofanista fai méritos para levarse o partido, pero o final a sorte decantase do lado contrario.