PREFERENTE NORTE, (14ª Xda) : “VITORIA DO XALLAS, EMPATE DO SOFÁN E DERROTA DO FISTERRA”

O Xallas FC homenaxeou ao equipo benxamín e reivindicou o “non o machismo”,

Viveiro CF 2-0 SD Fisterra

Ángel López, (Adestrador do SD Fisterra) : “Perdemos ante o mellor equipo da liga, facilitado polos nosos erros.
O Viveiro e un equipo con muito oficio, e moi bos xogadores. Adiantánronse no minuto 15 nun corner despois de dous remates de cabeza consecutivos. Non solemos dar estas ventaxas sobre todo a balón parado, que e o noso forte. O equipo local presionaba con intensidad e levou o peso do partido na primeira parte. Non nos pitaron un penalti claro a Muros, que puido ser o 1-1. na primeira parte. Fui un partido moi igualado sin muitas ocasions de gol. Na segunda parte mais do mismo, empezamos ben e puxemos os viveirenses no seu campo nos primeiros 15 minutos, pero sin ocasións claras. O partido seguia cas mismas sensacions muita pelea e entrega, pero sin ocasions claras, un toma e daca por ambis equipos que mostraban o seu potencial, pero sin finalizacions. O viveiro metou o segundo gol de unha falta lateral que co vento entrou na escuadra, sorprendendo o noso porteiro. Perdemos ante un gran equipo, con grandes xojadores, pero que durante todo partido, increpou o arbitro e sacou muito proveito de ese oficio, incluso chegou o menospreciar e mofarse do noso equipo, (por parte de algún xogador do Viveiro), a verdade non viña a conto, e non axuda para o partido de volta. O árbitro e liñas tampouco estiveron a altura do partido, deixando as suas anchas os de Viveiro e a nos poñíanos tarxeta a mínima. O Viveiro xusto vencedor do partido por calidade, intensidade e veteranía. Estes partidos enseñan muito”.

Xallas FC 4-2 Club Lemos

César, (Xefe de prensa do Xallas FC) : “Os Benxamins do XallasF.C.foron recibidos cun Pasillo despois de logra o ascenso a LIGA PROVINCIAL BENXAMIN DA CORUÑA”.

Adrián Lema, (Adestrador do Xallas FC) : “Partido diante de un rival que suele querer o balón e que suelen tener a posesión de balón ainda que o campo non lles axudou moito. A Nosa paciencia e concentración xunto co despliegue físico axudounos a buscarlles os puntos débiles. Empezamos marcando no min 12 gracias a unha galopada de Pablo mato que con un tiro exterior muy ajustado marcaba. O lemos seguía levando a iniciativa pero sin chegar con moito peligro. No min 23 Alex blanco marca a centro de Pablo. Seguíamos sufrindo e o lemos apretaba pero o xallas tiñas as ocasions mais claras por mediacion de blanco e doro e nos poucos errores defensivos deixamos tirar o lemos no borde da área e marcan o 2-1. Así fomos o descanso. Ese gol sabíamos que nos poderia facer daño e salimos na segunda parte e na primeira ocasión doro marca e danos un pouco de respiro e os 5 min outra vez Pablo mato en unha recuperación volvé a marcar. Non baixamos os brazos xa que sabíamos pero nos últimos min o lemos marca.Victoria muy traballa.

Xallas FC  : Coke. Marcos Mouro. Jacobo. Cris. Marquiños (Peke) Jodan, (Santi) Borja. Juan de Celia. Pablo Mato. Doro, (Manuel), Blanco, (Carliños).

SD Sofán 1-1 Ribadeo FC

Marco López, (2º Adestrador do SD Sofán) : “ntretenido partido no Carral onde a SD recibia a un Ribadeo asentado na zona alta da táboa.
Queria romper a xeira de resultados negativos o equipo de Alberto Rodriguez e saliu a polo encontro dende o inicio e xa na primeira acción entre Carro e Parafita a piques está de converterse en gol.
Foi un partido típico do Carral, con un ritmo alto do equipo sofanista e onde foi claro dominador do encontro, sobre todo na 1a parte, con varios acercamentos de perigo nas botas de Quintela, Alexandre, Parafita e Eibe, sobre todo un centro deste último que se envenena e desvía fora Carrera.
o Ribadeo cargaba o xogo sobre Poratti, Brais e Aitor pero sin acerto, xa que todas as accións eran ben controladas pola defensa sofanista.
A gran envergadura e poderío físico do Ribadeo facia que o perigo que creaban sobre a meta de Alex fora sobre todo en balón parado.
Co empate inicial chegariase o descanso e coas sensacións de que o Sofán merecia algo mais.
Na reanudación máis do mesmo, sin embargo o primeiro gol chegaria para o Ribadeo no 53, onde Brais aproveita un rexeite para facer o 0-1.
Sin embargo os locais seguiron insistindo e asi chegou o empate nunha boa combinación entre Carro e Alexandre, onde o primeiro filtra un bo pase para Alexandre, onde despois de desfacerse do seu par con un autopase, metese na área e saca un disparo inapelable ante o que nada pode facer Carrera e poñendo o empate no marcador no 56′.
O ritmo seguia a ser alto e por momentos houbo algunha que outra acción dubidosa, como a incomprensible expulsión de Alexandre nun clamoroso erro arbitral de apreciación, e ante o ruxir da grada.
Con este panorama, o Sofán xuntou liñas e fixose forte para facer bo o empate e cerrar un encontro do que mereceu mais”.

SD Sofán : Alex lopez, Ruben, David Castro, Becerra, Viqueira, Eibe, Fita, Juanjo, Alexandre, Carro, Quintela.
Cambios: 59: Luis x Quintela; 69: Raul x Carro; 72: Añon x Ruben; 77: Jony x Fita.

SD Fisterra : con 30 puntos a 5 do Viveiro CF lider da categoría

SD Sofán : 14º con 16 puntos

Xallas FC : 17º con 12 puntos