OK LIGA : GIRONA CH 1-3 DEPORTIVO LICEO : “SEXTA VITORIA CONSECUTIVA DUN LICEO QUE SEGUE VIVO”.

Girona CH 1-3 Deportivo Liceo

Dominio e vitoria do Deportivo Liceo na súa visita a Xirona. É a sexta consecutiva na OK Liga, á que regresaban Juan Copa e os seus tras a súa aventura en Europa. O triunfo eleva o puntaje liceísta a 64 unidades logradas en 24 partidos, dous xogados menos que o líder Barcelona (71 puntos). Todo está aínda por decidir.

Lonxe do hóckey, se algo marcou o inicio deste partido foron as incidencias. Primeiro a do local Gerard Pujol, receptor dun golpe que lle mantivo no chan durante un minuto. Pouco despois, unha das colexiadas tamén sufriu un pequeno contratempo e Dava Torres seguiulle na lista de damnificados. Afortunadamente, todo isto quedou en anécdota. O xogo puro deixou a un Deportivo Liceo realmente presionante que provocou varios erros defensivos na zaga branquivermella. Un aspecto clave no devir da acción.

O Xirona tentou arranxalo formando en bloque á hora de conter, pero a táctica non evitou o primeiro gol liceísta. No oitavo minuto de xogo, Dava Torres disparou desde unha posición non moi afastada á liña divisoria e Marc Grau desviou a bóla ao fondo da rede defendida por Jaume Llaverola (autor dun gran partido).

O tanto non cambiou os plans de Juan Copa, director do equipo que gozou de máis posesión e protagonismo durante o primeiro acto. Tamén foi dono do perigo. Estes factores trouxeron como consecuencia dous goles verdibrancos en cuestión de segundos cando restaban oito minutos de primeira metade. Foron obra de Maxi Oruste e Roberto Dei Benedetto. O marcador reflectiu fielmente a superioridade coruñesa.

Descanso con todo decidido
Unha vez regresados á pista tras o descanso, o Liceo non exerceu a presión anterior coa mesma intensidade. Aínda así, este cambio non evitou a supervivencia da súa autoridade. Os 25 minutos do segundo acto transcorreron sen apenas sustos, coma se o destino do partido xa estivese decidido.

Non puideron evitalo nin as dúas faltas directas que viu o segundo acto, unha para cada equipo. Con todo, o Xirona si foi capaz de anotar o tanto da honra, obra do bo goleador David Gelmà desde o punto de penalti. A vitoria liceísta xa era unha realidade.

O Deportivo Liceo continuará a súa persecución ao liderado na visita do CP Calafell ao Palacio dos Deportes (venres 23, 19:30 h).

FICHA TÉCNICA

GIRONA CH: Jaume Llaverola, Alex Joseph, David Gelmà, Gerard Pujol, Alex Grau (quinteto inicial), Hugo Lagoa, Humberto Mendes e Pau Palacín.

DEPORTIVO LICEO: Carles Grau, César Carballeira, Dava Torres, Marc Grau, Jordi Adroher (quinteto inicial), Fabri Ciocale, Franco Platero, Roberto Dei Benedetto e Maxi Oruste.

ÁRBITROS: Pérez Claramunt e Pardo Van- Hees. Sen tarxetas.

GOLES: 0-1 (Marc Grau, min. 8). 0-2 (Maxi Oruste, min. 17). 0-3 (Roberto Di Benedetto, min. 17). 1-3 (David Gelmà, de penalti, min. 47).

INCIDENCIAS: Partido correspondente á xornada 26 da OK Liga 20/21. Pavelló Municipal Palau II.