O DEPORTIVO FEMININO LEVOUSE UN ENCONTRO MÁIS COMPLICADO DO QUE REFREXOU O 3-0 FINAL.

O Déportivo feminino segue intratable en Abegondo.

Deportivo ABANCA 3-0 CD Parquesol

O Dépor ABANCA mantivo o seu pleno de vitorias en Abegondo, coa oitava noutros tantos partidos, ante un CD Parquesol que vendeu moito máis cara a súa derrota do que di o resultado, complicando moito o habitual xogo de pase das branquiazuis coa súa presión alta.

De todos os xeitos, o equipo valisoletano apenas deu traballo a María Sampalo, que hoxe debutou como titular en liga nas filas coruñesas após disputar unicamente o partido de Copa da Raíña ante o Granada CF.

O Dépor ABANCA comezou con forza. No minuto 2, Adule culminou un contrataque pola dereita cun duro centro-chute que rexeitou Jimena. O balón caeu a pés de Ainhoa Marín que deixou atrás para Paula, cuxo remate con todo a favor rebotou no corpo dunha defensora. No minuto 7 chegou o primeiro gol, despois dunha parede na frontal da área entre María Ruiz e Ainhoa Marín, que deixou de cara para que a dianteira andaluza, desde a media lúa, colocase a pelota pegada á cepa do pau dereito da portería valisoletana, lonxe do alcance de Jimena.

Co marcador a favor, o Dépor ABANCA tratou de asentar o seu xogo habitual de toque, pero atopouse coa presión alta dun CD Parquesol que puxo en moitas dificultades ás xogadoras de Miguel Llorente.

Con todo, Paula Gutiérrez tivo a oportunidade de facer o 2-0 no minuto 12, despois dun balón longo de Inés Altamira que a deixou man a man con Jimena. A porteira visitante adiviñou a intención da mediocentro catalá e desbaratou a ocasión.

A mellor oportunidade do CD Parquesol chegou recentemente superada a media hora de xogo, nunha falta directa desde a frontal da área que Elisa botou con moita intención e estrelou a pelota na parte superior do traveseiro. Pouco despois, Marta rematou de volea coa esquerda nun córner moi pasado. Sampalo fíxose coa pelota con seguridade. A única resposta coruñesa chegou no minuto 39, cun disparo afastado excesivamente cruzado de María Ruiz.

A segunda metade continuou polos mesmos camiños, cun Dépor ABANCA incapaz de superar a primeira liña de presión e que cando o facía non conseguía chegar con claridade á área rival ao atoparse con demasiados metros por diante e chegar con poucos efectivos. Pola súa banda, esa presión evitáballe moito traballo ao CD Parquesol pero tampouco lle axudaba a crear oportunidades de gol ante a meta de Sampalo.

Nese continuo toma e daca, apareceu Patri López no minuto 69 para sentenciar o partido. A hoxe extrema esquerda deportivista levou ao fondo das mallas un balón solto na área após unha chegada á liña de fondo e pase cara atrás de Ainhoa Marín. Seis minutos despois, a propia dianteira catalá pechou o partido anotando o 3-0 nun centro-chute raso que desviou a porteira cara o seu propio marco.

Pouco máis sucedeu que a lesión de nocello de Jone Ibáñez, á espera de exploración médica, e unha ocasión desperdiciada por Aroa Guerra após un pase en profundidade de María Ruiz.

Con este triunfo, o Dépor ABANCA afiánzase no máis alto da táboa con 37 puntos, catro máis que o FC Levante Las Planas, que ten dous partidos pendentes, e cinco por riba do RCD Espanyol, que disputou o mesmo número de encontros que as branquiazuis.

Deportivo ABANCA: Sampalo, Andrea Sierra, Inés Altamira, Raquel García, Cris, Paula Gutiérrez, Carlota (Jone Ibáñez, min. 68) (María Figueroa, min. 79), Adule (Aroa Guerra, min. 68), María Ruiz, Patri López (Alejandra Serrano, min. 79) e Ainhoa Marín.

CD Parquesol: Jimena, Rebeca (Hana, min. 74), Yipsy, Sheila, Sandra (María, min. 74), Iria, Marta (Regina, min. 66), Nomi (Ángela, min. 46), Sheri (Paula, min. 85), Elisa e Nata.

Goles: 1-0 María Ruiz (min. 7); 2-0 Patri López (min. 69); 3-0 Ainhoa Marín (min. 75).

Árbitro: Selina Álvarez Blanco (c. galego). Cartón amarelo a Inés Altamira (min. 50), Sandra (min. 52), Adule (min. 59) e Raquel García (min. 90+1).

Incidencias: partido da 15ª xornada do grupo Norte de Reto Iberdrola disputado na Cidade Deportiva de Abegondo ante 250 espectadores.

-Foto e Texto : rcdeportivo.es