O BERGANTIÑOS FEMININO GOLEA O AMISTADE A DOMICILIO E ABRE FENDA NA LOITA POLA PROMOCIÓN CA DERROTA DO VICTORIA FC.

1ª División Galega Feminina

As bergantiñanas abren distanzas na loita pola promoción

-24ª Xornada-

EFB Amistade 1-4  Bergantiños FC

Gueli Cotelo, (Adestrador do Bergantiños FC Feminino) :  “Partido en campo pequeno, donde o Bergantiños saliu con intensidad e Trillo no minuto 2 xa abría o marcador, López no 12 poñia o 0-2 cando parecía un partido tranquilo unha ex xogadora do Bergan como Bea recortaba a distancia no minuto 21 resultado que chegaria o descanso.
Na segunda parte López volvía a poñer distancia no marcador a saida dos vestuarios, e no minuto 50 o partido estaría suspendido por unha lesión no equipo local donde tuvo que acudir a ambulancia, despois de ese largo paron as locais entraron mais enchufadas tendo moito más presencia en ataque e o Bergantiños saindo as contras pero fallando ocasións claras xa no minuto 90 López cerraba o marcador co seu hattrick tras un rexeite de falta para facer o 1-4”.

EFB Amistade : Lidia, Alicia, Carla, Lucía, Carmen, Marta, Alba, Laura, Andrea, Beatríz e Vanesa. Tamén xogaron : Uxía, Lucía e Azuleima.

Bergantiños FC : Ainhoa, Noelia, Lara, Paula Sieira, Alba, Sara, Carmen, Alejandra, Blanca, Sofía, e Paula Paredes. Tamén xogaron : Eva, Laura, Mariá e Valeria.

Goles : 0-1, Carmen, (3´); 0-2, Lara, (12´); 1-2, Beatríz, (21´); 1-3, Lara, (47´); 1-4, Lara, (90´).

Árbitro : Álvaro García. Non amosou ningún cartón.

Proximo encontro

O Bergantiños recibe no “As Eiroas” ao CD Lugo, 2º clasificado con 55 puntos, o Domingo 2 de Abril ás 18:00 horas, (se non hai troco). Na primeira volta o equipo bergantiñista caeu por 1-0 ante as lucenses, na 10ª xornada da liga 2022/23.

Clasificación

As carballesas seguen na 4ª praza, (promoción de ascenso), a 12 do lider, Sárdoma CF “B”, 6 do segundo que agora é o CD Lugo, tralo empate do SD Orzán, que pasa o terceiro lugar con 5 puntos sobre as carballesas. Por detrás o Victoria FC B, que é o que loita cas de Gueli pola promoción que marcan as de Carballo, queda a 6 puntos o perder nesta xornada.

-Fotos : Depart. Prensa Bergantiños FC

-Texto e Montaxe encontros : Xosé Búa “Pirata”