EXCESIVA DERROTA DO BERGANTIÑOS FEMININO ANTE O TORDOIA, (5-2) NA 11ª Xda DA 2ª DIVISIÓN GALEGA FEMININA.

2ª DIVISIÓN GALEGA FEMININA G1

11ª Xornada

Bergantiños Feminino CF

.
Gueli Cotelo, (Adestrador do Bergantiños CF Feminino) : “Partido moi disputado en tordoia no que o resultado non reflicte o visto sobre o terreo de xogo. Empezaba o encontro con dous equipos moi diferentes, un habituado ao campo moi pequeno e o fútbol directo, e un Bergantiños que quixo, tivo pero non puido facer o seu fútbol e custoulle adaptarse ás condicións.
.
Aínda así todo puido cambiar cando no minuto 6 Vimi nunha xogada persoal #internar na área soa e a rival última xogadora agárraa e evita o man a man, nunha xogada de clara tarxeta Vermella, pero que o árbitro non o ve así e sinala falta ( moi ao límite) e saca a amarela . Aos poucos minutos no 11 tras un mal despexe da defensa rojilla e tras varios rebotes o balón chégalle a María e golpea a portería, tocando para o balón e leste entra chorando á portería rojilla no que supoñía o 1-0 . Sen tempo de reacción no minuto 14 e tras un mal despexe o balón chégalle a Ana que non perdoa e sobe o 2-0 ao marcador.
.
Tras isto o Bergantiños espertou e meteuse no partido tanto foi así que empezou a ter máis chegadas e froito delas chegaba o gol de Isa no minuto 21 cunha gran vaselina. E desde o 21 ao descanso o Bergantiños gozo de varias chegadas con perigo e conseguiu meter ao tordoia no seu campo, pero unhas veces a falta de acerto e outras as intervencións da porteira non lograban materializar o empate. Xusto antes do descanso nunha boa xogada de Rebeca, que Lara intervén cunha gran parada. levaba ao tempo de descanso co 2-1 no marcador. Comezaba a segunda metade e empezaba cun Bergantiños distinto máis metido e con máis ganas e froito diso é que nada me empezar Canosa se interna por banda e decide tentar finalizar ela, pero unha boa parada da porteira evitaría o 2-2 . No minuto 52 e tras un pase longo, habitual o balón chegaba dividido á área e Lara comete un claro penalti sobre Rebeca, que Tamara se encargaría de lanzar e anotar a pesar da gran estirada de Lara que case logra atallar o balón, e subía así o 3-1 ao marcador. No minuto 77 Canosa nun balón dividido recibe unha patada no ventre, e o árbitro non sinala un penalti claro, e na contra moi ben levada tamara recibe en profundidade e esta non falla #ante Lara e pon o 4-1 no marcador.
.
Excesivo castigo para o visto ata ese minuto sobre o céspede, pero non se rendía o equipo rojillo e no minuto 82 Tras o rexeite dun córner, a defensa local toca o balón coa man e esta vez se o colexiado decide pitar penalti, o cal transforma Ali que achegaba ás rojillas co 4-2. Dous minutos despois de novo Ali tras un pase de Isa que excede á porteira e Ali a portería baleira non é quen de introducir o balón. E do posible 4-3 que poñería o medo ao equipo local e coa rojillas ao ataque chegaba a puntilla do tordoia que nunha contra Laura non fallaba #ante Lara e cara ao definitorio 5-2 , nun castigo excesivo para o visto no campo tordoies. Cabe destacar o gran ambiente do partido, con moitísima xente das dúas afeccións, animando sen parar. A próxima xornada o Bergantiños recibe ao Union campestre nas “Eiroas”.