DEPORTIVO FEMININO 3-0 RAYO VALLECANO : “VITORIA INCONTESTABLE DE SUMA IMPORTANCIA ANTE UN GRAN RIVAL”.

Deportivo Feminino 3-0 Rayo Vallecano

O Deportivo ABANCA logrou un incontestable e importante triunfo ante o Rayo Vallecano, un rival directo pola permanencia en Primera Iberdrola ao que se mostrou moi superior desde o asubío inicial até o final, e ao que arrebatou a diferenza de goles ante un hipotético empate á conclusión do campionato.

Manu Sánchez modificou os seus habituais 4-4-2 ou 4-2-3-1 para despregar ás súas pupilas sostidas por unha defensa de tres centrais: Stephannie Blanco pola dereita, Iris no centro e Villegas na esquerda. A gran novidade foi a inclusión de Eva Dios como carrilera zurda.

O Dépor ABANCA apriopouse do partido desde o mesmo asubío inicial. As branquiazuis fixéronse propietarias case exclusivas do balón, acumularon chegadas á área rival e ao mesmo tempo apenas permitiron que as súas adversarias pisasen a súa.

A primeira gran ocasión chegou no minuto 7, despois dunha gran triangulación de varias xogadoras no extremo dereito, desde onde acabou centrando Peke e rematando, fóra por pouco, Athenea. Pouco despois empezaron a sucederse os disparos. No minuto 12 probouno Gaby desde fóra da área. Uns segundos despois, Athenea soltou un centro-chute raso desde a dereita que Patricia Larqué non puido atallar e cuxo rexeite Peke non puido rebañar. No 18, Ainoa filtrou unha pelota para o desmarque de Alba Merino, cuxo disparo saíu excesivamente cruzado. Non transcorrira un minuto cando Cris o tentou cun lanzamento lonxano que puxo en apertos á porteira visitante, que atrapou o coiro en dous tempos. No ecuador do primeiro acto, un novo disparo de Peke golpeou na dinamarquesa Cecilie Struck e adquiriu unha velenosa parábola á vez que retardou unha pelota que acabou en mans de Patricia Larqué.

Ese foi o unidireccional guion do primeiro cuarto de partido, ao que puxo a guinda Athenea co primeiro tanto. Cris centrou desde a dereita, Gaby gañou o duelo aéreo pero non puido rematar cara a portería, Peke tentou volear á media volta a pelota solta na área e o seu leve toque acabou en pés da dianteira cántabra, que chegando desde atrás levou o esférico ao fondo das mallas.

O partido entrou entón nunha fase de menor verticalidad coruñesa, pero non por iso de dominio visitante. Non foi até o minuto 37 cando volveu xerarse unha ocasión. Unha gran xogada colectiva acabou cun remate mordido de Alba que caeu na área pequena a pés de Peke, que á media volta estrelou o seu disparo nas pernas dunha defensora.

O Rayo non pisou a área coruñesa ata que no minuto 44 colgou unha falta lateral que Alba Merino lanzouse a despexar, tocando co pé esquerdo o xusto para evitar o remate dunha rival pero tamén para desviar a pelota cara á súa propia meta, onde Sullastres, plena de reflexos, rexeitou a córner.

O xogo continuou polos mesmos camiños na segunda metade. A pouco de comezar, Alba Merino estivo a piques de sorprender a Patricia Larqué cun córner directo. A gardameta rayista despexou con dificultade, pero ninguén alonxou nin rematou o coiro, que atrapou en segunda instancia a porteira.

Pasaran algo máis de seis minutos desde a continuación do xogo cando a propia Alba Merino ampliou a vantaxe herculina. Nun ataque pola banda esquerda, Gaby acabou metendo a punteira para anticiparse a unha contraria e ao mesmo tempo servir un balón perfecto para a chegada desde atrás da hoxe capitá. A estremeña, cun remate cruzado por baixo, fixo imposible calquera esforzo da meta franxivermella. Dez minutos máis tarde, chegou o terceiro gol. Eva Dios internouse polo extremo esquerdo e centrou por baixo ao primeiro pau, onde non chegou Peke, pero si o fixo no segundo Athenea, que bateu a Larqué cun suave disparo á cepa do pau.

A media hora final, a pesar de que o Rayo estirouse por momentos chegando mesmo a estrelar un disparo no traveseiro por medio da chilena Yanara Aedo no minuto 70, foi un festival deportivista. Puideron chegar máis goles, nunha cabezada de Peke que se perdeu por riba do traveseiro, nun remate de socato de Lady despois dunha brillante acción de Gaby na área, nun potente dereitazo de Alba Merino que atrapou a gardameta en dous tempos ou nunha preciosa acción coral que acabou coa pelota no extremo esquerdo a pés de Michelle Romero, que con todo a favor disparou á dereita do portal franjirrojo.

Con este triunfo, o quinto da temporada, o Dépor ABANCA alcanza os 17 puntos, que lle serven para abandonar a última posición da táboa e colocarse a só 2 do RCD Espanyol, equipo que marca a zona de permanencia en Primera Iberdrola. Igualmente pode resultar importante o feito de que a vitoria se producise por 3-0, xa que tralo 3-1 encaixado hai só dúas semanas na Ciudad Deportiva Fundación Rayo Vallecano un hipotético empate a puntos á conclusión do campionato favorecería ao Deportivo ABANCA.

Deportivo ABANCA: Sullastres, Cris, Iris Arnaiz, Blanco, Villegas, Eva Dios (Carlota, min. 86), Alba Merino (María Figueroa, min. 86), Ainoa (Michelle Romero, min. 72), Gaby, Peke e Athenea (Lady Andrade, min. 66).

Rayo Vallecano: Patricia Larqué, Isadora, Cris Auñón, Struck, Hayden (Zaira, min. 69), Catalá (Ruth Bravo, min. 69), Aedo (Yasmin Mrabet, min. 79), Pilar García, Paula Fernández (Patricia Hidalgo, min. 79), Sheila García e Elena (Teresa Morató, min. 69).

Goles: 1-0 Athenea (min. 23); 2-0 Alba Merino (min. 51); 3-0 Athenea (min. 61).

Árbitra: Díaz García (c. tinerfeño). Mostrou cartón vermello a Cris Auñón nada máis finalizar o partido por protestar. Cartón amarelo a Catalá (min. 26), Hayden (min. 65), Teresa Morató (min. 82) e Cris Auñón (min. 87).

Incidencias: partido da 22ª xornada de Primera Iberdrola disputado en Abegondo con asistencia limitada a 150 espectadores debido á pandemia de COVID-19.

MANIFESTACIÓNS

Athenea del Castillo

Athenea del Castillo compareceu ante os medios informativos nada máis concluír o encontro do Deportivo ABANCA ante o Rayo Vallecano.

A dianteira deportivista, autora de dous goles esta mañá, cre que foi o partido máis completo da temporada: “Para min foi o máis completo pero eu tento axudar ao equipo en todo o que poida. Tiven a sorte de poder axudar con goles e participar máis que noutros partidos. Quedo cos tres puntos e as boas sensacións para os partidos que veñen”.

Así mesmo, comenta que “melloramos fisicamente. Nótase. O equipo aperta. Tiñamos moi claro o que tiñamos que facer tanto cando tiñamos balón como cando non o tiñamos. Notouse. O equipo estivo moi intenso, #ANOSAFORZA tamén aperta e fainos motivarnos un pouquiño máis se se pode para conseguir ese obxectivo que é a salvación. Todas xuntas, remando na mesma dirección, ímolo a conseguir”.

Ademais do triunfo, subliña Athenea que con este marcador supera a diferenza de goles particular coas rayistas (3-1 en Madrid por 3-0 en Abegondo): “É moi importante gañar a diferenza de goles a un rival que pode ser directo na salvación. Pero tentaremos salvarnos antes, conseguir máis tres todas as fins de semana e dar unha alegría ao deportivismo”.

Insiste a futbolista do Deportivo ABANCA que queda hoxe “coas boas sensacións que tivemos hoxe. O equipo vai loitar polos tres puntos en Logroño como cada fin de semana. É un partido complicado. Oxalá podamos traernos os tres puntos e que o obxectivo se cumpra canto antes”.