CRÓNICAS E MOITO MÁIS DA 11ª XORNADA DA PREFERENTE GALICIA GRUPO NORTE 1A : “O ARTEIXO DERROTA A UN RIVAL DIRETO E ESCÁPASE NA CABEZA DA TÁBOA, TAMÉN APROVEITANDO O EMPATE DO PEISACO”.

PREFERENTE GALICIA GRUPO NORTE 1A

11ª Xornada

Domingo 12 de Nadal

O “Peisaco” empata e ve escaparse o Arteixo.

Puebla FC 1-1 UD Paiosaco

Hora : 16:15

Campo : “Da alta”, (A Pobra do Caramiñal)

Colexiado : Diego Bouza Pena. Amosoulle 2 cartóns amarelos aos locais e 3 ós visitantes.

Fóronselle 2 puntos o Paiosaco no derradeiro treito do encontro, ante un Puebla que non evidenciou a diferenza na táboa, e volcouse a polo empate, tras recibir o gol dos de Peisaco no 72, obra de Adrián Casariego, e consigueuno no 85 por medio de Juan García. Un reparto de puntos que non deixou contento a ningún dos dous, que ven como se escapa máis o lider Atlético Arteixo e que o Sigüeiro, segundo, se vai 3 puntos.

SD Dubra 0-2 Atlético Arteixo

Hora : 16:30

Campo : “Ponte dos Brozos”

Colexiado : Gabriel Polo Fraga. Amosoulle 2 cartóns amarelos aos locais, e 1 ós visitantes.

Aguantoulle cáseque unha hora o Dubra ao lider, que segue intratable e que tras unha primeira metade na que non se movía o marcador, pasaba a unha segunda na que Rubén Porto, abría o choque cun tanto no 55. Iker Castro cortaba calquer opción de puntuar dos dubreses.

Xallas FC 5-1 Boimorto CF

Hora : 12:30

Campo : “A Fontenla”, (Santa Comba)

Colexiado : Eduardo Rivera Gores. Amosoulle 3 cartóns amarelos aos locais, e 2 ós visitantes.

Tarde de órdago dos xalleiros, tras unha penitencia que parecía non ter fin, con 8 derrotas, un empate, e unha vitoria nos 10 encontros anteriores. Adiantaba Diego aos xalleiros no 23 e Aitor facía o segundo antes de irse a vestiarios, (43´). Xa na segunda metade Estefan facía o gol da tranquilidade aos poucos do reinicio, (49´). A hora de xogo Carlos Riero poñía o cuarto e xa espantaba calquer pantasma que puidese aparecer cun tanto visitane, que chegou no 79, por medio de Sergio Cagide, pero a reacción desta volta era rápida e positiva para os de Santa Comba, e Stefan facía o quinto e derradeiro tanto da tarde na Fontenla, (82´).

Campo : “Municipal da Laracha”

Colexiado : Rubén Castro Fernández. Amosoulle 1 cartóns amarelos aos locais, e 2 ós visitantes.

Primeiro empate para os laracheses que foron por detrás en duas ocasións pero conseguiron igualar o marcador. Adiantábanse os sureños por medio de Adrián Pereira antes do descanso, (40´), e conseguía igualar a contenda Alberto Díaz 2 minutos despois. Javier facía o 1-2 a volta de vestiarios, (47´) e conseguía empatar para os laracheses

SD O Pino 0-1 Sigüeiro CF

Campo : “Reboredo”, (Arca-O Pino)

Colexiado : Enrique Refojo Ferreiros. Amosoulle 2 cartóns amarelos aos locais, e 3 ós visitantes.

Trunfo que implica dobre moral para os santiagueses que cun tanto de Asrián Barrio aos 29 minutos de xogo, deixaban tocado a un rival polo ascenso e situábanse segundos en solitario, tralo empate antre Puebla e Paisoaco e a derrota do Dubra ante o lider, Atlético Arteixo.