CRÓNICAS DA 4ª XORNADA DA FASE DE PERMANENZA NA LIGA DA COSTA : “IGUALDADE MÁXIMA EN TÓDOLOS GRUPOS NA ZONA DE PERIGO”.

Día : 08/05

Hora : 17:00

Campo :Hermanas Patiño, (Camariñas)

Árbitro : Luis M. Insua Lago.

Importante vitoria dos baiñeses que foron quen de remontarlle un 2-0 ao lider na primeira metade. Adiantábase o clube camariñán por medio de Djibril aos 13 minutos, que repetía 2 minutos despois. Non tardou a reacción baiñesa e Carlos acurtaba distanzas a media hora de xogo, e de penalti Dylan igualaba, para que Esteban xusto antes de irse a vestiarios puxese un 2-3 e facía que os espectadores se frotasen os ollos nunha primeira metade de tolos. Nada máis comezar o segundo tempo Crístian Canosa facía o definitivo 2-4.

UD Cerqueda 6-1 CD Nantón

Día : 08/05

Campo : Xaviña, (Buño)

Árbitro : Óscar Rey Sánchez

Vitoria incontestable dos cerquedenses que fixeon unha extraordinaria segunda metade. Breo aos 21 minutos abría a conta anotadora, para que Eloy no 40 fixese o 2-0, Pouco despois Souto metía no encontro, de penalti, aos nantoneses, pero nada máis comezar o segundo perioro, un penalti tranformado por Eloy, era o preludio da goleada final. Breo, (65´), Eloy, (76´) e Julián, (82´), completaban a goleada.

Árbitro : Bruno Méndez Castro

Dura derrota do Malpica que segue en caida libre e que se topou cun serio San Lorenzo que non se veu abaixo cando perdía por 2-0 con goles dos malpicáns, Aday, (9´) e Iván, (12´), remontando con goles de Diego, 815´), e na segunda metade de Alejandro, 855´) e Pablo, este último no tempo de desconto.

UD Monte Louro 2-0 CF Lira

Día : 08/05

Campo : Agra de Filgueira, (Louro)

Árbitro : Óscar Martínez Santos

Traballada vitoria dos lourese que nun ramalazo na segunda metade, con dous goles seguidos, finiquitaron o choque ante un rochoso Lira. Iker no 75 e Xián no 78 facían os goles que sentenzaban a contenda.

Día : 08/05

Campo : San Paio de Refoxos, (Xallas-Cee)

Árbitro : Pablo Rama Cotelo

Xa son 20 os goles deste imparable UC Cee en 4 encontros e desta volta goleando o segundo do grupo. Tras unha primeira metade igualada na que o fisterrán Bruno poñía por diante aos ceenses, pasouse a unha segunda na que de novo Bruno, (59´9 abría fenda no marcador. José ampliaba a ventaxe no 65 e Adrián acurtaba de penalti para os outeses, (72´). Bruno de penalti facía o cuarto dos ceenses, 880´), terceiro na sua conta particular, e Santi, 886´9, e Ezequiel, 8desconto), completaban a goleada.

SCD Buño 2-3 Sporting Zas

Día : 08/05

Árbitro : Chrístian Sendón Villar

Primeira vitoria dos zacenses nesta loita por evitar o descenso e ante un rival direto. Andrés aos 21 minutos de xogo poñía por diante aos de Zas e Eloy empataba a media hora de xogo a contenda. Resultado co que se ía o descanso. Álvaro no 51 poñía de novo por diante aos visitantes e 2 minutos despois Iván poñía terra de por medio. Omar no 72 acurataba distanzas para os oleiros, pero xa non se movería o marcador.