CRÓNICA : O SAN LORENZO DERROTA O CASTRIZ, (3-0), E PON PRESIÓN O CORME E MUXÍA.

San Lorenzo 3-0 SD Castriz

Dani Casal, (Adestrador do SD San Lorenzo) : “Cando nos chegue seu comentario poñerémolo aquí”.

Miguel Chouza, (Adestrador do SD Castriz) : “Encontro condicionado polo terreo de xogo, o ser de céspede natural e con tanta chuvia como caeu facía moi difícil xogar por abaixo, sobre todo en determinadas zonas do campo. Evidentemente o San Lorenzo está máis acostumado a xogar neste contexto e polo tanto aclimatouse máis rápido o partido e estivo máis cómodo, ata que nós conseguimos meternos nél. Partido intenso, de moitas disputas, pero con moito centrocampismo, sen chegadas as áreas, poucas xogadas combinativas. Eles gañaron máis segundas xogadas no primeiro tempo ca nós e con eso daba sensación de estar máis preto do gol eles ca nós, ainda que sen ocasións claras por ambas partes. Unha semana máis que xogamos cos de arriba e que decisións arbitrais condicionan o partido. Desta volta foi un penalti nos primeiros minutos que para nós é inexistente, ou mínimo moi riguroso. Debería ter deixado xogar aos equipos sen influir. O gol sumado as baixas que temos, e a que temos xogadores con baixa forma, saindo de lesións, foi un pau duro. Tiveron no primeiro periodo un par de achegamentos, por un noso. Na segunda parte entramos nós mellor e co paso dos minutos dominamos as accións e a sensación era que estábamos máis preto do empate que dun gol deles, pero lamentablemente, outro penalti e deixoulles o encontros en bandexa. A lousa xa era moi grande para nós, e o títpico nestas situacións cando tratamos de estirarnos un pouco, otra acción polémica, roubanlle o balón a Iván Facal e clara falta, deixou seguir o árbitro e ven o 3-0. Tres goles con influenza diretísima do árbitro, e a pena como nos pasou en Muxía que non se puidera disputar ben o encontro por influencias. Darlle a noraboa o San Lorenzo que en termos xerais foron mellores ca nós, e mereceu a vitoria, pero doutra maneira, que nós deixasen competir sen influenzas”.

SD San Lorenzo : Benjamín, Raúl, Luciano, Pablo, Eloy, Alejandro, Jairo, Andy, Iván Rojo, Mateo e Daniel. Tamén xogaron : Diego, Juan, David, Diego Varela, e Joaquín.

SD Castriz : Juan, Carlos, Samuel, Adrián, Sebas, Adrián Rodríguez, Iván Facal, Martín, Mourelle, Ánxo e Saúl. Tamén xogaron : Juan Álvarez, Fran Calvo, é Álvaro.

Goles : 1-0, Iván Rojo, (12´de penalti); 2-0, Iván Rojo, (12´de penalti); 3-0, Iván Rojo, (80´).

Árbitro : Chrístian Sendón : Amonestou polo San Lorenzo a Andy, e polo Castriz a, Adrián garcía, Martín, Saúl e Álvaro.

-Texto : Xosé Búa “Pirata”/adestradores