AS SELECCIÓNS GALEGAS FS SUB 16 E SUB 19 XÓGANSE HOXE TODO ANTE ESTREMADURA EN NAVALMORAL DE LA MATA, (CÁCERES).

Os equipos galegos xóganse todo hoxe ante Estremadura.

Suma e segue. Galicia tampouco fallou na segunda xornada do Campionato de España de Seleccións Autonómicas que desde o venres dispútase en Navalmoral de la Mata. Tras a brillante estrea ante o País Vasco, con goleadas tanto da Sub 16 como da Sub 19, os nosos volveron a meter a directa na segunda xornada ante Melilla para xogarllo absolutamente todo na terceira e última xornada deste domingo ante a anfitrioa, Estremadura.

Galicia lidera a clasificación nas dúas categorías con 6 puntos, os mesmos que ten Estremadura. Con todo, a diferenza de goles é favorable aos nosos. A última xornada deste Campionato de España que terá lugar mañá domingo será decisiva nas dúas categorías. Galicia contra Estremadura. Só pode quedar un e o campión de cada grupo estará na fase final de Madrid.

Galicia non baixa o ritmo

Ao igual que na xornada do venres ante o País Vasco, os nosos foron moi superiores aos equipos de Melilla nesta segunda xornada da fase previa do Campionato de España de Seleccións Autonómicas.

A Sub 16 goleou (7-1) para para plantarse na cita crave deste domingo coa moral polas nubes. O combinado dirixido por Pachi Fernández meteu a directa desde o primeiro segundo de partido e na primeira acción do choque, o cadro galego anotou o 1-0 co tanto de Lukas Ramos. No minuto 4, Lukas volveu marcar para Galicia, subindo o 2-0 no electrónico.

O segundo gol dos nosos fixo espertar a Melilla, que cambiou por completo o chip e comezou a despregar un bo fútbol sala baseado nunha asfixiante defensa en media pista. Chegando ao ecuador do primeiro acto ía chegar a recompensa do gol para os rapaces da cidade autónoma cando Nabil Mohamed recurtou distancias cun auténtico golazo.

Co 2-1 chegaron os mellores momentos dos melillenses, pero ao descanso o marcador non se ía mover, marchando os dous equipos co 2-1 no luminoso.

Na segunda metade, a Selección Galega golpeou primeiro grazas ao tanto de Diego no minuto 27 (3-1). Na seguinte xogada, e despois dunha rápida transición, Iván Castro subiu o 4-1. A falta de cinco minutos para o final, Lukas Ramos marcou o 5-1 nunha acción a pelota parada.

O 5-1 fixo moito dano a Melilla, que baixou os brazos. Galicia, pola súa banda, quixo máis e Lucas Prieto e Yeray Rilo uníronse á festa galega para finiquitar o encontro.

A Sub 19, pola súa banda, tamén cumpriu o expediente desta segunda xornada con moi boa nota. O elenco preparado por Roberto Testa deixou o partido practicamente sentenciado no descanso (6-0).

Nada máis dar comezo o choque, aos 32 segundos, Noel inaugurou o marcador co 1-0. No minuto 3, Borja subiu o 2-0 e, catro minutos máis tarde, Álex Naranjo anotou o 3-0, deixando tocada a Melilla.

Antes do descanso, Jorge Quelle, Charly e Borja anotaron tres goles máis para os nosos, deixando o marcador nun 6-0.

Tras o paso por vestiarios viuse a unha selección melillense totalmente diferente, cunha defensa zonal presionante que dificultaba a saída de balón do rival e aos dous minutos da continuación, Dani conseguiu recurtar distancias co 6-1. Chegaron os mellores minutos dos norteafricanos ata que apareceron Renato e Borja para establecer o definitivo 8-1.

Galicia lidera ambas clasificacións con 6 puntos.