A MUXIANA LUCÍA PAZOS SUBCAMPIONA DA “COPA DE ESPAÑA DE JUDO” EN TENERIFE.

Lucía Pazos, (1ª esq), no podio de Granadilla de Abona.

Esta pasada fin de semana tivo lugar, como xa vos informáramos a “Copa de España de Judo” en Granadilla de Abona, (Tenerife), onde competiron os nosos deportistas infantís e cadetes.
Na categoría infantil a medalla de prata foi para a muxiana de Merexo, Lucia Pazos, (en 57 quilos), (xa vencera en Valladolíd fai un par de semanas). Unha presea con sabor agridoce, como nos comentan dende o seu club o Bergantiños Judo Club, posto que indo gañando a final merecidamente, unha decisión dubidosa descualifica á Lucía, quedando ca mel do ouro nos beizos.
Os representantes costeiros no pavillón de Granadilla.
Raul Ponche, en 50 quilos, (en primeiro ano infantil) gañou un combate e perdeu dous, e María Tajes, (52 quilos), non puido pasar da primeira rolda.
Na categoría cadete non se chegou as preseas, destacar o sétimo posto da coristanquesa Naira Blanco, (en 52 quilos), que gañou 3 combates e perde outros dous. Nicolas Quiñoy que gañou un combate e perdeu dous
O resto de representantes costeiros : Álex Blanco, Daniela Castiñeira e Borja Villar non lograron pasar de rolda.
Segundo nos comentan dende o Bergantiños Judo Club ao que pertencen todos estes rapaces/zas costeiros : “Foi unha gran experiencia para os nosos deportistas que suman combates para o seu seguintes compromiso e no caso de Lucia e Naira ademais, puntos para a clasificación nacional”.
-Foto e Texto : Judo Club Bergantiños/piratasdemuxia.es