A CRÓNICA : DEPORTIVO FEMININO 1-8 ATLÉTICO DE MADRID : “MALLEIRA EN RIAZOR”.

DEPORTIVO FEMININO 1-8 ATLÉTICO DE MADRID

O Deportivo ABANCA sufriu unha dura derrota no Estadio ABANCA-RIAZOR fronte ao líder da Primera Iberdrola, un Atlético de Madrid que encarrilou o partido con dous goles nas súas primeiras chegadas nos instantes iniciais do encontro.

As branquivermellas bateron a Noe Bermúdez nos seus dous primeiros achegamentos, en ambas as ocasións por medio da brasileira Ludmila. Na primeira delas marcou a porta baleira após recortar á porteira centroamericana. Na segunda, cabeceou perfectamente un centro de Amanda Sampedro.

A pesar de que o cheiro a perigo era constante, o Deportivo ABANCA contivo todas as acometidas do adversario na seguinte media hora. Após estirarse e forzar varios saques de esquina, recentemente superado o minuto 30 chegou o primeiro disparo local. Athenea rematou desde fóra da área, á dereita da portería defendida pola francesa Pauline Peyraud-Magnin.

Con todo, pouco despois chegou o terceiro tanto visitante. Unha nova carreira de Ludmila culminouna nesta ocasión a venezolana Deyna Castellanos, que empuxou o medido centro raso desde a dereita da veloz dianteira ‘canarinha’.

O conxunto branquiazul non veu abaixo. Athenea volveu tentalo poucos minutos despois, nunha boa acción individual que concluíu cun remate cruzado que detivo a gardameta visitante. Co 0-3 chegouse ao descanso.

Nada máis comezar a segunda metade, Ludmila presionou a Noe Bermúdez e marcou o cuarto gol branquivermello ao interpoñerse no intento de despexe da porteira costarriqueña.

Co 0-4, o Deportivo ABANCA comezou a chegar con maior claridade, grazas á maior precisión e velocidade das súas triangulaciones. No minuto 55, Gaby enviou ás nubes unha clara oportunidade, co balón botando na área despois dunha boa acción de Athenea. Con todo, cinco minutos máis tarde de novo unha carreira de Ludmila concluíu cun novo tanto a porta baleira.

Pese ao xa avultado resultado en contra, o conxunto branquiazul seguiu buscando a portería contraria. As herculinas presionaron a saída da defensa colchoneira e forzaron o erro de Peyraud-Magnin, que entregou mal un balón, o que deu a oportunidade a Athenea de marcar o tanto da honra, tamén a porta baleira.

Con todo, poucos instantes despois a francesa Emelyne Laurent aumentou as distancias para o Atlético de Madrid, despois de gañar as costas a Cris e superar por velocidade a Blanco. Eva Dios tivo unha boa ocasión nun contragolpe pero o seu disparo final detívoo a gardameta visitante. Noutro contragolpe, pero en sentido contrario, non perdoou o equipo madrileño, por medio da inglesa Toni Duggan. Xa cando comezaba o tempo de prolongación, Laurent dobrou o seu marcador persoal para situar o resultado no 1-8 definitivo.

A brasileira Ludmila foi un pesadelo para as deportivistas.

Deportivo ABANCA: Noelia Bermúdez, Cris, Ainoa, Blanco, Noelia Villegas, Iris, Arbeláez (Carlota, min. 86), Alba Merino (Lía, min. 75), Gaby, Athenea (Helena Torres, min. 86) e Peke (Eva Dios, min. 60).

Atlético de Madrid: Peyraud-Magnin, Kazadi (Guagni, min. 62), Laia Aleixandri, Van Dongen, Ström (Bernabé, min. 77), Knaak (Duggan, min. 62), Moore, Leicy Santos, Amanda Sampedro (Laurent, min. 62), Deyna Castellanos e Ludmila (Chidiac, min. 77).

Goles: 0-1 Ludmila (min. 2); 0-2 Ludmila (min. 4); 0-3 Deyna Castellanos (min. 33); 0-4 Ludmila (min. 46); 0-5 Ludmila (min. 60); 1-5 Athenea (min. 64); 1-6 Laurent (min. 67); 1-7 Duggan (min. 83); 1-8 Laurent (min. 90+1).

Árbitro: González Sánchez (c. castelán-leonés). Cartón amarelo a Leicy Santos (min. 19), Moore (min. 25) e Alba Merino (min. 69).

Incidencias: partido da 9ª xornada de Primera Iberdrola disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR a porta pechada.

-Crónica : rcdeportivo.es

-Fotos : Manu Boutureira