A CRÓNICA : DEPORTIVO FEMININO 1-3 LEVANTE FEMININO : “DEMASIADO CASTIGO”.

Deportivo Feminino 1-3 Levante UD

O Deportivo ABANCA morreu de pé ante un afortunado Levante UD, un dos mellores equipos da Primera Iberdrola, que encarrilou o partido na primeira metade cun gol de rebote e outro moi protestado pero sufriu o indecible na segunda para manter a súa vantaxe ante a coraxe e o fútbol do conxunto herculino.

Desde o asubío inicial púidose ver que non sería carne sen ósos para a formación valenciana. O Dépor ABANCA defendeuse con moita orde e seguridade, pechando todas as portas ás granotas e saíndo con certo perigo ao contragolpe.

Na primeira media hora, o Levante UD apenas dispuxo de dúas ocasións. A primeira, no minuto 13, nun centro-chute de Alba Redondo que se perdeu á esquerda de Sullastres. A segunda, no 19, nunha falta sobre a mesma liña da área, que se produciu após un contragolpe posterior a un córner a favor do Dépor ABANCA e precedida dun claro fóra de xogo de Esther. Sullastres detivo con seguridade o potente pero centrado disparo de Zornoza.

Até entón, o Dépor ABANCA roldou o gol nalgún dos varios saques de esquina que forzou e que sempre rematou a costarriqueña Blanco. Con todo, recentemente superada a media hora, o Levante UD adiantouse no marcador de carambola. Lucía Gómez centrou desde o extremo dereito, Blanco despexou cara á súa propia portería, o balón golpeou no traveseiro e cando volvía ao campo topouse co corpo de Esther, que corría para rematar o centro da súa compañeira e ao final introduciuno na portería coruñesa sen querer.

Cinco minutos despois, Alba Redondo ampliou distancias remachando a pracer un centro desde a dereita, de novo, de Lucía Gómez, cuxa posición foi moi protestada polas xogadoras branquiazuis, que consideraron que se atopaba en fóra de xogo.

Con esa inxusta e inmerecida laxa dunha desvantaxe de dous goles para as deportivistas chegouse ao descanso. Tralo mesmo, Manu Sánchez tratou de dar máis velocidade ao seu ataque coa entrada de Michelle Romero, que substituíu a María Figueroa, xogadora do Dépor ABANCA B que debutou co primeiro equipo actuando como mediocentro. O Dépor ABANCA pasou a xogar con Alba Merino como mediocentro, con cinco xogadoras ofensivas por diante dela: Michelle á dereita, Gaby á esquerda, Lady por diante e Athenea e Peke en punta.

Con toda esa artillaría, o Dépor ABANCA foise arriba. No minuto 48, Athenea bateu un despexe alto da defensa, pero o coiro foise ás mans de María López. No 55, Lady Andrade recolleu un rexeite nun córner, co balón botando, e tentou sorprender a María López cunha vaselina. O remate da colombiana sacouno a porteira visitante coa axuda do traveseiro.

Mediado o segundo tempo, Blanco tivo que abandonar o terreo de xogo despois de torcerse un nocello. Bedoya supliu á costarriqueña en pleno dominio branquiazul. A un cuarto de hora do final, o Levante UD sacudiuse o dominio local. Banini primeiro disparou cruzado, a mans de Sullastres, desde a esquerda da área coruñesa. Pouco despois, a ex deportivista María Méndez cabeceou con potencia un saque de esquina, pero Sullastres estivo felina, desbordante de reflexos, para despexar o balón de novo a córner.

Acto seguido, nun novo córner pero na portería contraria, o Dépor ABANCA atopou o premio á súa actitude e bo xogo. Gaby cabeceou de forma inapelable o balón colgado por Alba Merino. Con todo, pouco despois Esther rematou de volea no primeiro pau unha falta lateral, nunha posición tamén protestada polas xogadoras branquiazuis, para sentenciar o choque no minuto 87.

Deportivo ABANCA: Sullastres, Cris, Blanco (Bedoya, min. 68), Iris, Villegas, Gaby, María Figueroa (Michelle, min. 46), Alba Merino, Lady Andrade (Eva Dios, min. 75), Peke e Athenea.

Levante UD: María López, María Méndez, Rocío, Cometti, Lucía Gómez (Jucinara, min. 67), Toletti, Zornoza (Andonova, min. 46), Banini (Fiamma, min. 80), Alharilla (Eva Navarro, min. 46), Esther e Alba Redondo.

Goles: 0-1 Esther (min. 31); 0-2 Alba Redondo (min. 36); 1-2 Gaby (min. 83); 1-3 Esther (min. 87).

Árbitra: Fernández Ceferino (c. asturiano). Cartón amarelo a María Figueroa (min. 19), Alba Merino (min. 33), Manu Sánchez (min. 41), Lady Andrade (min. 46), Cometti (min. 59), Gaby (min. 89) e Toletti (min. 90+1).

Incidencias: partido da 18ª xornada de Primera Iberdrola disputado en Abegondo a porta pechada debido á pandemia de COVID-19. As xogadoras de ambos os equipos mantivéronse en pé de brazos cruzados os primeiros 15 segundos de partido en protesta pola gran cantidade de partidos aprazados e o que consideran escasas medidas anti-COVID.

-Foto e Texto : RC Deportivo